29.03.2024 - Safir Şehir Portalı & Firma Rehberi Teması
REKLAM ALANI
My Blog

Çöpe attığı bilgisayar 530 bin TL’ye satıldı

Eski diye çöpe attığı bilgisayar, 200 bin dolara satıldı.

Çöpe attığı bilgisayar 530 bin TL’ye satıldı
REKLAM ALANI

Apple’ın 1 Temmuz 1976 yılında 666 dolardan satışa sunduğu kişisel bilgisayarını eski bir eşya diye çöpe attı, geri dönüşüm şirketi cihazı 200 bin dolara (yaklaşık 530 bin TL’ye) yeni sahibine sattı.

Bugün için yepyeni bilgisayarlar, telefonlar kullanıyoruz ve elbette bundan 20-30 yıl önce çıkan teknolojiler artık hayatımızın bir parçası değil. Sadece özellikleri ile değil tasarım olarak da artık bize uyumlu olmayan bu cihazların bazıları aslında antika değeri taşıyor.

Bunlardan biri de Apple I bilgisayar… Açık artırmada satışa sunulan bu tip bilgisayarların yüksek fiyatlarla yeni sahiplerini bulduğu biliniyor. Ancak ABD’de San Francisco‘da yaşayan bir kadın, evinde koyacak yer bulamadığı Apple I bilgisayarı geri dönüşüm şirketini çağırarak almalarını istiyor.
 

Şirket önce cihazı alıyor, ardından üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda cihazın Apple I bilgisayar olduğu ortaya çıkıyor. Geri dönüşüm merkez şirketi Clean Bay Area’nın daha sonra satışa çıkardığı bu cihaz 200 bin dolara yeni alıcısını buluyor. Yani Türk parasıyla 500 bin liradan fazla bir bedelle!

Şirket, şimdi bilgisayarı aldığı kadını alıyor; ancak bulmakta başarılı olmuş değil; zira etik kurallar gereği edinilen 200 bin dolarlık paranın yarısını cihazın ilk sahibine ulaştırmak istiyor.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ